Dacă în articolul anterior am enumerat cele șapte criterii de îndeplinit pentru ca să putem afirma că o prelată este bine croită, să vorbim acum despre prețul corect. Din păcate, din toate șapte, prețul este criteriul cel mai important după care clienții își aleg furnizorul de prelată.

Acest motiv este cauzat de pe criza de pe piața transporturilor, unde prețurile au căzut destul de mult în ultima perioadă. Cum timpul de execuție al unei prelate de camion este scurt, de doar câteva ore, acest lucru este în avantajul transportatorului, mergându-se pe ideea că un camion trebuie să ruleze, nu să stea în parcare.

Primul criteriu care influenţează preţul prelatelor este materialul din care se croiesc acestea, de la 450 g/m2 (nerecomandat de noi) la 630 g/m2, 680 sau 900 g/m2 (panama). Prelata de 450 g/m2 se utilizează în special la bricolaje, atunci când clientul solicită prelată personalizată în policromie. În aceste cazuri, firmele de print folosesc frontlit, pentru că acest material este mai ieftin (în jur de 1 euro/mp), rola este mai ușoară și avansează mai bine pe imprimantele de format mare.

Chiar dacă costurile urcă în cazul personalizării, recomandarea noastră este să folosiți material de prelată (polyplan) de cel puțin 630 g/m2, acesta putând fi achiziționat cu prețuri de la 1,8 eur+TVA/mp. Și mai bun este materialul de 680 g/m2, pe care vi-l putem furniza de la prețuri începând cu 2 eur+TVA/mp, și este testat la print, comportându-se bine.

Pentru clienți mai dificili, care solicită garanție de mai mulți ani pe lucrare, recomandăm prelată special tratată de print Heytex sau Dickson (Jet 901 BC), acestea fiind disponibile și în varianta FR. Preţurile practicate pe piaţă pentru prelată finisată, cu toate accesoriile necesare, capse, bride, chingă – în funcție de nevoile clientului – sunt undeva între 7 şi 8 eur+TVA/mp, firmele mai mici practicând un preţ ceva mai scăzut.

Un preţ mai mic nu înseamnă neapărat o calitate mai slabă, dar ar trebui să verificaţi dacă firma prestatoare îndeplineşte şi celelalte şase criterii pentru o prelată bine făcută, pentru a fi sigur. Dacă sunteți din Ardeal și aveți nevoie de o prelată, ne puteți suna la numărul de telefon 0770-332230. Colaborăm cu prelatieri din județele: Alba, Baia-Mare, Bihor, Bistrița, Brașov, Cluj, Hunedoara, Satu-Mare, Sibiu și Sălaj, care execută prelate la prețuri corecte, corespunzând standardelor noastre de calitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *