Pergole, marchize sau copertine?

Deși aproape că le-a trecut sezonul, vă prezentăm azi cele mai eficiente sisteme de acoperire a spațiilor exterioare pe care le punem la dispoziția clienților noștri. La noi încă se face confuzie între pergole, copertine sau marchize, chiar dacă le vedeți tot mai des, atât în Ardeal unde le producem, cât şi în restul ţării unde le montăm. Înainte de-a intra în subiect, vă rugăm reţineţi că la Colorim se confecționează sisteme de acoperire și montate în (aproape) orice zonă a țării.

Pentru telefoanele reprezentanţilor, folosiţi pagina Contact. De exemplu, dacă solicitaţi o copertină sau pergolă retractabilă în Alba, Salaj sau Timișoara, trebuie doar să ne trimiteți pe WatsApp o fotografie a spațiului pe care intenționați să-l acoperiți împreună cu dimensiunile estimate, iar noi vom crea variante de copertine sau pergole retractabile ce îndeplinesc toate cerințele dvs, de la dimensiunile dorite la materialul preferat.

De ce pergole?

Pergolele sunt sisteme moderne de umbrire care pot monta atât la balcoanele fără acoperiș, de la ultimul etaj al blocurilor de locuit sau al construcțiilor comerciale, cât și la terase. Le vedem în curți, în grădini, pe plajă – sau oriunde unde se dorește crearea unui spațiu umbrit sau pentru relaxare, integrându-se perfect în peisaj și oferind construcției un aer modern. În funcție de model, au rezistența la vânt de până la 80-100 km/h sau chiar la zăpadă.

Structura se fabrică adesea din lemn (datorită costurilor mai mici) dar cele mai bune sunt sistemele din aluminiu, un material rezistent în timp și foarte ușor de susținut cu ajutorul unor pereți sau stâlpi care să-i ofere suport. Pergolele pot fi văzute mai des la case, unde se dorește extinderea spațiului acoperit al terasei, fără a investi într-o construcție fixă care să creeze umbră pe tot parcursul anului. Fiind dotate cel mai adesea cu dispozitiv retractabil, pergolele nu se folosesc pe toată durata anului.

În zilele de primăvară sau vară când soarele nu este foarte puternic și expunerea la razele UV nu reprezintă un risc, pot fi strânse în așa fel încât să permită razelor de lumină să inunde încăperea adiacentă construcției lor. Datorită rezistenței la apa de ploaie și la zăpadă, pergolele pot fi folosite și pe timpul iernii, pentru un spațiu exterior cu acoperiș, ce poate fi modernizat în vederea creșterii confortului cu folii transparente din PVC.

Unde și când  folosim copertine?

Spre deosebire de pergole, copertinele (numite și marchize) sunt realizate din pânză, motiv pentru care utilizatorii dispun de o gamă variată în ceea ce privește alegerea culorii și imprimeului dorit. Copertinele au un aspect boem și, cu toate că sunt tratate pentru a face față umezelii, se folosesc în general doar pentru a ține la distanță razele de soare, nu atât ploaia sau zăpada.

La fel ca și pergolele, copertinele pot fi create în așa fel încât să se potrivească la fix cu spațiul pe care îl acoperă, și să dispună de sisteme manuale sau automate pentru rularea lor atunci când nu mai aveţi nevoie de ele. Copertinele pot fi văzute cel mai des la terasele restaurantelor, dar și în locuri unde se organizează evenimente în aer liber vara. La târguri şi festivaluri, montate de stâlpii standurilor, pot crea construcții deosebit de atrăgătoare și primitoare pentru vizitatori.

Ce să alegi pentru umbrire, dintre pergole și copertine?

Nu putem spune că un sistem de umbrire este mai eficient decât altul când vine vorba de pergole și marchize (copertine). Fiecare soluție vine cu propriile avantaje și este aleasă în funcție de scopul urmărit. Dacă, de exemplu, se dorește amenajarea unei construcții fără pereți, dar cu un acoperiș care să reziste la ploaie și zăpadă, atunci pergolele sunt sistemul de umbrire potrivit. Instalaţi pergole când aveţi nevoie de un acoperiş rezistent.

Dacă, pe de altă parte se urmărește doar crearea unui spațiu umbrit pe timpul verii, atunci copertinele sunt mult mai indicate deoarece sunt disponibile într-o gamă mult mai variată de culori și materiale, majoritatea aducând şi un aer lejer, estival.  Dimensiunile maxime pentru copertine retractabile sunt până la 7 m şi deschidere de 3,5 m, în timp ce la pergole putem merge până la 7 m cu deschidere de 7 m.

La Colorim puteţi alege materiale în ton cu ambientul în care doriţi să le amplasaţi, sau le putem imprima în culorile şi cu emblema unui brand de prestigiu, dacă se doreşte transmiterea unui mesaj cu impact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.