Am detaliat în articolul precedent cum poate decurge colaborarea cu noi pentru închiderea terasei sau foişorului dumneavoastră. În continuare, prezentăm câteva soluţii practice la problemele de care vă puteţi lovi la măsurători sau montaj și pe care meseriașii nu le prea dau din „casă”. Dacă aţi citit celelalte articole informative de pe situl nostru, v-ați familiarizat deja cu terminologia folosită.
Dacă nu, vă reamintim că pereţii anti-vânt sau închiderile pot fi simple, cu capse şi bride, şi cu tamburi (numite şi rulouri transparente). La rândul lor, rulourile transparente Cluj pot fi casetate sau necasetate. Măsurarea dimensiunii necesare se va face ținând cont de dimensiunea totală a ruloului, cu tot cu mecanismul de acționare.
Dimensiunea totală (X) este cu 9 cm mai mare decât lungimea foliei (Z). Se va specifica, de asemenea, partea pe care se va monta acționarea. Cum aceasta poate fi cu manivelă sau electrică, în cazul în care doriţi rulouri cu motor şi telecomandă, vă rugăm să menționaţi şi partea în care se poate monta motorul.

Pentru o bună prindere a mecanismului, trebuie să vă asigurați că suportul de prindere (cărămidă, beton, lemn sau metal, după caz) este destul de rezistent pentru prinderea ruloului. Pe unele laturi se poate aplica bandă cu arici, ceea ce aduce un cost suplimentar, dar ar fi indicat pentru a mări etanșeitatea închiderii. De aceea există rulouri casetate Cluj, dar acestea sunt mai scumpe. În cazul în care rămâneți pe rulouri simple, puteți alege soluția cu arici, caz în care vă rugăm să menționați şi partea pe care se va aplica banda de arici.
După cum ați văzut la închiderile cu capse și bride, se pot suprapune mai multe folii una după alta, pe stâlpul comun dintre ele. În acest caz putem folosi un singur rând de bride, pe mijlocul stâlpului. Dar ce ne facem când avem un stâlp de colț? Mai ales la rulourile cu tamburi, acesta poate fi un impediment, deoarece nu mai poți folosi cel puțin una din cele patru laturi ale peretelui anti-vânt. Iată în imaginea de mai sus, ce soluție am găsit în această situație!
După cum puteți observa (mai ales dacă dați click pe imagine și o măriți sau o salvați), am amplasat primul rulou în exteriorul terasei, în vreme ce următoarele două le-am montat în interior. Vedeți în partea de jos că ruloul are un șort de 20 cm, iar mecanismul este protejat în partea de sus cu o bandă similară de prelată maro. În acest caz particular, proprietarul foișorului are în partea de jos traverse de lemn, iar intre acestea și golul ferestrei există un blat (ca o mică tejghea).
De aceea am propus să protejăm partea de jos a terasei nu tot cu folie crystal, ci cu policarbonat celular (mai ieftin decât un perete anti-vânt). Am folosit fumuriu de 6mm, cu protecție UV spre exterior și efect lovitură de ciocan la interior. Observați în imaginea de mai sus că rulourile de după colț au tamburii montați la interior. În acest caz s-a folosit un ax de trecere, iar rulourile transparente din interiorul terasei au fost montate unul în prelungirea celuilalt (2,50 m + 2,40 m).
Asta deoarece nu prea se recomandă rulourile de peste trei metri lungime deoarece în timp se pot deforma sub propria greutate, și este de preferat să „rupem” peretele transparent în două sau trei bucăți de aproximativ doi metri, după forma geamurilor. Există și tamburi pentru lungimi mari, de peste 3m, dar aceștia sunt mai grei și, ca atare, și mai dificil de transportat și montat – sau ascuns sub acoperiș. Deci nu se pretează la lucrări mici, pentru acasă, ci sunt mai degrabă soluții comerciale (pt. Horeca șamd).
Urmăriți și celelalte articole informative de pe situl nostru pentru informații suplimentare despre pereții anti-vânt și soluțiile de umbrire. Prin acest site informativ nu vrem să vă băgăm pe gât produsele vreunei firme. Nu ţinem cu tot dinadinsul să vindem ceva (deşi vă stăm la dispoziţie la orice oră cu produsele şi serviciile noastre), dar scopul prelate.info este să vă ținem la curent, alături de clienții și colaboratorii noștri, cu ce a mai apărut nou în domeniu.