Închidere foişor – pas cu pas, modalități de lucru

Terasă Ciurila

Aflaţi în acest articol cum vă puteți proteja de vânt (și ploaie) foișorul cu folia CristalFlex. Pentru a păstra aspectul rustic al terasei sau foișorului din lemn, acest „scut” transparent, care se poate monta și demonta destul de ușor, reprezintă cea mai bună (şi mai ieftină) soluție. Vă prezentăm trei modalități în care putem face acest lucru împreună: cel mai simplu este să ne sunați și să vă înțelegeți cu unul din reprezentanții noștri pentru deplasarea la dumneavoastră – ca să ia măsurile la fața locului.

Aceste drumuri au un însă cost (între 100 și 150 lei, funcţie de distanţă şi timp) ce include atât măsurătorile propriu-zise cât și materialele informative + consultanța la fața locului. Adică puteți stabili cu agentul nostru ce sistem (sau sisteme) de închidere se pretează cel mai bine în cazul dumneavoastră și care sunt costurile în fiecare situaţie.

În cazul în care ajungeţi la o înţelegere cu privire la preţul, modalitatea şi termenul de execuţie al lucrării, costul deplasării şi al măsurătorilor (pe care dvs l-ați achitat) se consideră comandă fermă + avans și se va scădea din prețul final.

A doua modalitate, ceva mai simplă şi mai ieftină (perfect aplicabilă dacă nu sunteţi din Ardeal), ar fi  – mai ales în cazul în care aveţi minime cunoștințe tehnice, instrumente de lucru și timp – să vă asumaţi dvs preczia măsurătorilor și montajul. Desigur, va trebui facem un schimb mai mare de informații, să comunicăm mai precis, dar în acest fel putem economisi împreună: noi costurile de transport iar dvs cele de manoperă – montaj. În mare, costurile de deplasare și montaj reprezintă aproximativ 25% din totalul unei astfel de lucrări.

A treia modalitate de colaborare este să vă ghidăm nu doar cum să vă faceți montajul, ci și să vă confecționați pereții anti-vânt în regim do it yourself. Noi vă furnizăm materiale (trimitem prin curier rapid oriunde în țară) și know-how telefonic, iar dvs puteți face lucrarea în propriul atelier sau garaj, asamblând componentele trimise. Așa puteți economisi între 25 și 40% din costul total al închiderii, depinde de complexitate, însă primiți garanție doar pe materiale.

Pentru a vă face o idee asupra problemelor care pot să apară într-o astfel de lucrare, vă prezentăm în continuare cum se face, pas cu pas, închiderea unui foișor din lemn. Veți putea vedea în articol ce dificultăţi pot interveni la montaj şi descoperi câteva soluţii aplicate de noi în aceste situaţii. Pasul 1: luaţi măsurătorile.

Cum se fac masuratorile pentru folia transparenta cu capse si bride

Folia transparentă se întărește cu chenar perimetral de 5, 10 sau 20 cm din prelată PVC, pentru stabilitate, iar în partea de jos este prevazută cu fustă de scurgere (şi protecţie la intemperii) de 15 cm. După cum observaţi din schiţa de mai sus, măsurătorile se fac din mijlocul stâlpilor de susţinere, la care se adaugă 2,5 cm pe fiecare latură cu butoni; de asemenea, jos se mai adaugă 15 cm.

Aşadar costul total al foliei dvs nu este dat doar de partea transparentă (geam) ci de toată suprafaţa materialului folosit. În cazul în care avem mai multe folii una după alta, se va monta pe stâlpul comun dintre cele două folii succesive (în imaginea de mai sus, pe cel dintre folia 1 şi 2 + cel dintre folia 2 şi 3) câte un singur rând de bride, pe mijlocul stâlpului. Principala caracteristică a foliei cu bride şi butoni este că se poate executa în aproape orice formă.

În cazul în care după măsurători peretele nu se arată a fi unul perfect vertical, vă recomandăm să alegeţi sistemul de închidere cu capse ovale şi butoni rotativi. Închiderile de terase și foişoare cu capse şi bride reprezintă soluția practică și cea mai eficientă pentru structurile de lemn. Chenarul PVC poate avea culori diferite (uzual alb, maro sau gri), iar capsele se pot fixa de material în funcţie de specificaţiile şi necesităţile dvs.

Pasul 2: montarea bridelor. Se face începând dintr-unul dintre colțuri, de preferat cu ajutorul unei şurubelniţe electrice. Se continuă cu celelalte bride pe latura de sus a foliei, întinzând ușor folia. Atenţie, în perioadele calde, nu întindeți foarte tare folia, întrucât în momentul în care temperatura va reveni la normal, există pericolul ca folia să se contracte mai mult decât trebuie. Ţineţi cont de faptul că folia transparentă lucrează în timp!

Folia transparenta cu capse si bride 2
În cazul în care apelaţi la sistemul de rulare al peretelui transparent pe tambur (numit şi rulou transparent), la folia crystal se mai adaugă sus şi jos 25+30 cm (şorţ + buzunar contragreutate). De asemenea, la măsurătorile pentru rulori transparente va trebui să ţineţi cont şi de formula de mai sus, dată de axa tamburului şi de cota mecanismului de rulare a foliei. – continuă în articolul următor –

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.