Ce este prelata?


Cuvântul românesc prelată vine din franțuzescul prélart și denumește o pânză (groasă) impermeabilă, folosită pentru diverse acoperiri: inițial la vapoare, apoi la camioane, vagoane, pergole sau terase.

Un termen sinonim, tot în franceză, este și bâche. Cuvântul anglo-saxon echivalent este tarpaulin, cu prescurtarea tarp. În spaniola contempornă se folosește lona, lona plástica sau lona de plástico.

Cum denumim azi prelata?

Cuvântul contemporan polytarp desemnează cele mai uzuale prelate folosite în ziua de azi, respectiv cele fabricate din țesătură PVC dublu impregrnată cu polietilenă. Termenul englezesc tarpaulin vine din combinația clasică tar (gudron) + palling, adică din procedeul de „asfaltare” sau impermeabilizare a unei pânze (de vapor sau barcă) în gudron.

Ca o curiozitate, numele britanic generic pentru marinar era Jack Tarp. Pentru materialul clasic se mai folosește și expresia tarred canvas, amintind de perioada pre-industrială când încă se mai foloseau produși organici în fabricarea prelatei.

Acum țesăturile sunt acoperite cu materiale plastice, cum ar fi PVC-ul (policlorura de vinil), asta când nu sunt ele însele din plastic întrețesut (poliester) acoperit cu poliuretan sau PE polietilenă (HDPE / LDPE) – dar acestea din urmă sunt prelate ieftine. Ele sunt rentabile pentru producători, nu și pentru utilizatori, deoarece în lipsa unui tratament de protecție UV ele nu rezistă în timp, după o expunere la soare.

Cum se folosește prelata?

Pânzele sau foile de prelată sunt prevăzute, prin prelucrare ulterioară fabricației (croire) cu ocheți metalici sau bucșe (găuri armate) la colțuri și de-a lungul marginilor. Prin aplicarea lor la intervale regulate, ocheții sau capsele metalice au rolul de a proteja prelata la trecerea unor frânghii de nailon sau cordeline prin ele, astfel încât să poată fi ancorate. Când sunt folosite la prelatele de camioane, pentru protejarea transporturilor, la tivuiri se utilizează și capse metalice ovale, în combinație cu bride metalice prinse pe structura mașinii.

Domenii de utilizare a prelatelor

Principala întrebuințare a prelatelor este de a oferi adăpost de apă (ploaie) și, în unele cazuri, chiar de soare și vânt. Inițial se impregnau cu gudron pânzele și sforile folosite în navigație, apoi foile de prelată au căpătat tot mai multe utilizări – pentru acoperirea stocurilor de lemn de foc și mai ales în transporturile terestre, la acoperirea semiremorcilor sau a vagoanelor de marfă.

Utilizarea lor în Căile Ferate ale NSW a fost atât de mare încât până în 1990 statului australian deținea propria fabrică de prelate. Când foaia de prelată este folosită la corturi, întâlnim termenul hoochie (cu derivațiile hootchie, hootch, sau hooch) care vine de la japonezul uchi – „casă”.

Prelatele se utilizează adesea și la lucrările moderne de construcții, de exemplu pentru a proteja zidăria de daunele provocate de intemperii, înainte de finalizarea acoperișului. Există azi chiar stadioane sau piscine acoperite cu prelată, folosind materiale moderne. Aceste proiecte sunt facilitate de noile tehnologii de confecționare a cupolelor retractabile. Pe noul site prelate.info găsiți informații despre cele mai uzuale prelate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *